PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA OSOBA ODGOVORNIH ZA UZGOJ KUĆNIH LJUBIMACA

Klub ljubitelja mačaka “Felis Croatia” (KMFC) ima odobrenje Ministarstva poljoprivrede za provođenje programa osposobljavanja osoba odgovornih za uzgoj i brigu o životinjama u uzgoju kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji za vrstu životinja: mačke.  (upisano pod broj HR 322-08/20-01/430). Ministarstvo poljoprivrede je odobrilo Klubu ljubitelja mačaka “Felis Croatia” provođenje online tečaja i to sve dok su na snazi propisane epidemiološke mjere radi epidemije bolesti COVID-19.
Temeljem čl.54 st.3 Zakona o zaštiti životinja, kao i čl. 12 Pravilnika o uvjetima koje moraju ispunjavati uzgoji kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji, svatko tko ima barem jednu uzgojnu ženku mora se registrirati kao uzgajivač pri Ministarstvu, a za isto treba priložiti dokaz o osposobljenosti. Tečaj se mora ponoviti svakih 5 godina.

 

Tečaj će biti održan putem aplikacije ZOOM

Ukupno trajanje tečaja je šest sati i obuhvaća sljedeća područja:

  • zakonodavstvo iz područja zaštite životinja, zaštite prirode, fiziologija životinja, razmnožavanje životinja, potrebe za hranom i vodom, ponašanje životinja i pojam stresa,
  • praktična iskustva postupanja sa životinjama,
  • pomoć životinjama u hitnim slučajevima,
  • zaštita osoblja koje dolazi u dodir sa životinjama,
  • uvjete prijevoza životinja, uključujući i sposobnost životinja za prijevoz.

Po završetku tečaja dobit ćete valjanu potvrdu koja je potrebna za registraciju uzgajivačnice pri Ministarstvu poljoprivrede.

Tečaj će biti održan u dva dana po 3 sata dnevno. Kada se predbilježi dovoljan broj polaznika, odredit će se točan datum

Cijena tečaja je 400 kn. Članovi KMFC ostvaruju popust od 50% (cijena za članove KMFC je 200 kn)

  1. Polja označena crvenom zvjezdicom su obavezna
  2. Podaci će trajno ostati pohranjeni na poslužitelju – slanjem potvrđujete njihovu točnost.

PREDBILJEŽBE ZA TEČAJ