O NAMA

Klub Ljubitelja Mačaka „Felis Croatia“ (KMFC) je klub istomišljenika koje ujedinjuje ljubav prema mačkama, želja za komunikacijom, razmjenom iskustava i međusobnom pomaganju. Mi smo tim u kojem rade potpuno različiti, ali nevjerojatni, zanimljivi i divni ljudi!

KMFC je član svjetske organizacije “World Cat Federation” (WCF). Registarski broj kluba je HR-0368.

Od učlanjenja radili smo pod patronatom kluba Cat Fanciers Club “Diamond-Crystal” iz Rusije. Zbog geopolitičke situacije, u svibnju 2022. godine prešli smo pod patronat kluba Deutsche Edelkatze e.V. iz Njemačke.

U kolovozu 2022. godine, odlukom velike većine generalne skupštine WCF-a, postali smo punopravni članovi.

Naši ciljevi su:

  • promicanje, razvitak i unapređenje felinologije u Republici Hrvatskoj, unapređenje felinološke kulture, morala i etike;
  • edukacija i podizanje opće svijesti građana o pravima i dobrobiti mačaka;
  • rad na prevenciji napuštanja kućnih ljubimaca i sprječavanje drugih nehumanih postupanja prema mačkama;
  • promoviranje nenasilja nad životinjama;
  • promicanje kastracije/sterilizacije mačaka ne namijenjenih za registrirani uzgoj;
  • stručna pomoć registriranim uzgajivačima pasminskih mačaka

Klub Ljubitelja Mačaka „Felis Croatia“ otvoren je za vlasnike i ljubitelje mačaka. Uvijek nam je drago vidjeti ljude koji vole mačke i koji žive brinući se o tim veličanstvenim bićima šarmantnog karaktera. Pasmina vašeg ljubimca nije nam bitna. Možete biti i vlasnik domaće mačke, a istovremeno biti najaktivniji član našeg kluba. Pridružite nam se!

Felinolozi unutar KMFC će vam rado pomoći sa savjetima o životu s mačkama, brizi, pravilnoj prehrani, njegovanju te ako želite i izložbenoj karijeri vaše mačke.

Učlanite se u naš klub